Ann-Charlotte Fägerlind

  • Home

  • About

  • Portfolio

    • Food
    • Interior
    • Books
    • Reportage
  • Clients

  • Contact

  • Blog

  • Members

  • More

    Use tab to navigate through the menu items.
    • All Posts
    • Recept
    • Böcker
    • Nyheter
    • Design
    • Inredning
    • Trädgård
    • Resor
    Sök
    fototottie
    • 26 apr. 2019
    • 1 min.

    Brysselkex med kardemumma

    Brysselkex ca 20 st. Ingredienser: 100 g smör, rumsvarmt 2 dl vetemjöl ½ dl strösocker ½ tsk kardemumma Dekoration: 1 dl strösocker 2-3 droppar röd hushållsfärg Gör så här: 1. Mät upp socker i en plastpåse och tillsätt karamellfärg. 2. Stäng igen påsen och skaka ordentligt tills sockret blandat sig med karamellfärgen. Gör så här: 1. Blanda i en matberedare smör, mjöl socker och kardemumma till en slät deg. 2. Gör en rulle med 4 cm diameter av degen. Plasta in och låt rullen v

    14 visningar0 kommentarer
    fototottie
    • 18 apr. 2019
    • 1 min.

    Madeleines au citron

    Här ett jobb jag gjorde åt hembakat en försommar men dessa godingarna är ju passande även vid påsk. 24 st. 65 g kylskåpskallt smör 2 ägg 65 g strösocker ½ tsk salt ½ tsk vaniljextrakt ½ tsk bittermandelarom 1 dl vetemjöl 1 tsk rivet citronskal florsocker att pudra kakorna med madeleineformar 1. Smält smöret i en kastrull och låt sedan svalna i kylen. 2. Pensla madeleineformarna med litet smör. 3. Vispa samman äggen, strösockret och saltet till en fluffig smet. 4. Tillsätt van

    0 visningar0 kommentarer
    fototottie
    • 13 apr. 2019
    • 1 min.

    Abborrefilé med citron och ingefärasmarinad

    Någon som vill grilla men inte kött? Då passar en abborrefilé bra på grillen.😜 #Mittkök #Ellematovin #lantlivmatovin #Levaobo #Alltommat #fiskeidag #buffe Abborrefilé med citron och ingefärasmarinad 4 personer Ingredienser: 800g abborrefilé 2 dl rapsolja 1 st. citron 1 st. ingefära på 5 cm 4 tsk salt Gör så här: 1. Peppar efter smak 2. Skala och riv både ingefäran och den gula delen av citronen. 3. Pressa ut saften ur citronen och blanda med skalet, oljan och ingefäran. 4. S

    1 visning0 kommentarer