Ann-Charlotte Fägerlind

  • Home

  • About

  • Portfolio

    • Food
    • Interior
    • Books
    • Reportage
  • Clients

  • Contact

  • Blog

  • Members

  • More

    Use tab to navigate through the menu items.
    • All Posts
    • Recept
    • Böcker
    • Nyheter
    • Design
    • Inredning
    • Trädgård
    • Resor
    Sök
    fototottie
    • 13 maj 2019
    • 2 min.

    Rabarbercurd och Mazarinkaka

    Ytterligare en härlig solig dag och rabarber växer så det knakar i våra rabatter. Här är en grymt god kaka att ha till kaffet. Rabarbercurd och Mazarinkaka Ca 12 bitar Pajskalet: 1 ½ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 50 smör, rumsvarmt ½ ägg Gör så här:: 1. Blanda alla ingredienserna i en matberedare till en fast deg. 2. Tryck ut degen i en engångsform med 23 cm i diameter, plasta in och ställ i kylen i en timma. Rabarbercurd: 200 g rabarber 1,75 dl strösocker ½ dl vatten 3 äggulor

    127 visningar0 kommentarer
    fototottie
    • 29 apr. 2019
    • 1 min.

    Rabarber kompott med vit chokladpannacotta

    Lite mer rabarber recept nu in för valborg. I morgon sjunger hela Sverige in våren som skall rasa ner för fjällen. Middagar skall planeras och även den lilla efterrätten skall till. I min familj så gillar vi att samlas runt mat och varje högtid säger vi nu skall det inte köpas en massa mat som skall in och ut. Sedan kör vi vårat eget koncept med ett resultat att mat åker in och ut. Hur är det för er? Rabarber kompott med vit chokladpannacotta 4 personer Vit chokladpannacotta:

    2 visningar0 kommentarer
    fototottie
    • 18 apr. 2019
    • 1 min.

    Madeleines au citron

    Här ett jobb jag gjorde åt hembakat en försommar men dessa godingarna är ju passande även vid påsk. 24 st. 65 g kylskåpskallt smör 2 ägg 65 g strösocker ½ tsk salt ½ tsk vaniljextrakt ½ tsk bittermandelarom 1 dl vetemjöl 1 tsk rivet citronskal florsocker att pudra kakorna med madeleineformar 1. Smält smöret i en kastrull och låt sedan svalna i kylen. 2. Pensla madeleineformarna med litet smör. 3. Vispa samman äggen, strösockret och saltet till en fluffig smet. 4. Tillsätt van

    0 visningar0 kommentarer