Äntligen fredag

Är det bara jag eller är det fler som tycker veckan bara rusar i väg? Vilket fall nu äntligen har jag börjat jobba med ett nytt landskap + några nya projekt som snart ni kommer att se här. Men först vill jag dela med mig av lite vårbak nu när snart rabarber kommer att komma upp i våra rabatter. Vad jag längtar efter den första läckra rabarberpajen fast nu delar jag med mig av ett annat recept. När jag bakar dessa så bråkar min familj över dessa godbitarna vem som åt mest.



Rabarberdröm

Ca 35 kakor

Ingredienser:

225g smör, rumsvarmt

0,75 dl florsocker

1 ½ tsk vaniljsocker

3,75 dl vetemjöl

3 msk maizenamjöl

Fyllning:

50 g smör, rumsvarmt

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

3 msk rabarber curd

Tillagning:

1. Förvärm ugnen till 175 grader

2. Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker med till en luftig smet med en elvisp.

3. Rör ner mjöl och maizena, rör till en jämn smet.

4. Klä två ugnsplåtar med bakpapper.

5. Spritsa ut degen med 1cm fint stjärnspritsmunstycke i 2,5 stora toppar med 4 cm mellanrum.

6. Ställ in plåten med de spritsade kakorna i kylen i enhalvtimma.

7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10- 12 min, eller tills de har fått en gyllene färg. Ta ut kakorna och låt svalna på galler.

Fyllningen:

1. Vispa samman smör, flor- och vaniljsocker till en luftig smet.

2. Fyll en sprits-påse med smeten och klipp av toppen.

3. Spritsa smörkräm på botten av hälften av kakorna, spritsa därefter curd på botten av den andra hälften av kakorna.

4. Sätt ihop varje kaka med smörkräm med en kaka med curd.

5. Förvaras kakorna upp till 4 dagar i en tätsluten burk.

1 visning