Abborrefilé med citron och ingefärasmarinad
Någon som vill grilla men inte kött? Då passar en abborrefilé bra på grillen.😜
#Mittkök #Ellematovin #lantlivmatovin #Levaobo #Alltommat #fiskeidag #buffe
Abborrefilé med citron och ingefärasmarinad
4 personer
Ingredienser:
800g abborrefilé
2 dl rapsolja
1 st. citron
1 st. ingefära på 5 cm
4 tsk salt
Gör så här:
1. Peppar efter smak
2. Skala och riv både ingefäran och den gula delen av citronen.
3. Pressa ut saften ur citronen och blanda med skalet, oljan och ingefäran.
4. Salta fisken ett lätt och låt dra i ca 5 min innan den läggs i citronblandningen. Ta upp efter 30 min och peppra.
5. Grillas direkt på gallret tills fisken har får en temperatur på 45–47 grader. Låt vila.

1 visning0 kommentarer