Brysselkex med kardemumma
Brysselkex
ca 20 st.
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
2 dl vetemjöl
½ dl strösocker
½ tsk kardemumma
Dekoration:
1 dl strösocker
2-3 droppar röd hushållsfärg
Gör så här:
1. Mät upp socker i en plastpåse och tillsätt karamellfärg.
2. Stäng igen påsen och skaka ordentligt tills sockret blandat sig med karamellfärgen.
Gör så här:
1. Blanda i en matberedare smör, mjöl socker och kardemumma till en slät deg.
2. Gör en rulle med 4 cm diameter av degen. Plasta in och låt rullen vila i kylen i ca 30 minuter.
3. Skär rullarna i 3- 4 mm tjocka skivor och lägg kakorna på bakpapper.
4. Grädda kakorna i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10 minuter tills de har fått en jämn färg.
5. Låt kakorna svalna en aning och rulla kanterna i karamell färgat socker. Får man inte sockret att fastna kan man pensla kanten med lite äggvita innan man rullar kanten i det färgade sockret.
6. Förvaras torrt och luftigt, gärna i en burk med lock.
#Mittkök #Ellematovin #alltommat #Levaobo
