Brysselkex med kardemumma

Brysselkex

ca 20 st.

Ingredienser:

100 g smör, rumsvarmt

2 dl vetemjöl

½ dl strösocker

½ tsk kardemumma

Dekoration:

1 dl strösocker

2-3 droppar röd hushållsfärg


Gör så här:

1. Mät upp socker i en plastpåse och tillsätt karamellfärg.

2. Stäng igen påsen och skaka ordentligt tills sockret blandat sig med karamellfärgen.

Gör så här:

1. Blanda i en matberedare smör, mjöl socker och kardemumma till en slät deg.

2. Gör en rulle med 4 cm diameter av degen. Plasta in och låt rullen vila i kylen i ca 30 minuter.

3. Skär rullarna i 3- 4 mm tjocka skivor och lägg kakorna på bakpapper.

4. Grädda kakorna i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10 minuter tills de har fått en jämn färg.

5. Låt kakorna svalna en aning och rulla kanterna i karamell färgat socker. Får man inte sockret att fastna kan man pensla kanten med lite äggvita innan man rullar kanten i det färgade sockret.

6. Förvaras torrt och luftigt, gärna i en burk med lock.


#Mittkök #Ellematovin #alltommat #Levaobo


Brysselkex med kardemumma

3 visningar