Chokladsnittar med choklad botten och lakrits
Påsken är en av de tider som sockret smyger sig in varken man vill eller inte. Så här bjuder jag på ett recept jag gjorde för en Norsk tidning.
Ca 24 kakor
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
½ msk vaniljsocker
½ tsk lakritspulver
1 ägg till pensling
½ dl pärlsocker
2 tsk lakritsströssel
Gör så här:
1. Förvärm ugnen till 200 g.
2. Mixa i en matberedare smöret och sockret.
3. Tillsätt mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, lakritspulver och blanda till en smidig deg.
4. Rulla ut 3 längder, ca 2 cm tjocka och lägg på plåtar med bakplåtspapper på.
5. Platta ut längderna, pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker samt lakrits strössel.
6. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
7. Skär ut kakorna på snedden direkt när du tagit ut dem från ugnen ca 3cm. Låt svalna på plåten.
8. Förvaras torrt och luftigt, gärna i en burk med lock.
#tidningenhembakat #Levaobo #Mittkök #Ellematovin #tidningen

lantliv