Feskekörka och Rimmad långa i folie med västerbottenost
Feskekörka skall få en renovering men sedan skall framtiden för fiskhandlarna vara ovis att återvända till Feskekörka. Om fler handlar där så visar man sitt stöd och att det finns fortfarande ett värde att ha fiskhandlarna kvar. Så jag delar med mig av ytterligare ett fiske recept så ni vet vad ni skall äta i veckan. Ytterligare ett samarbete med Fiske Idag som har gjorts för en tidning. @fiskeidag @feskekorka #mittkokexpressen #fisk #recept
Rimmad långa i folie med västerbottenost.
4 personer
540g Långa
Rimlagen:
1 liter vatten
1 dl salt utan jod
½ msk socker
Fyllning:
50 g smör
75 g västerbottenost
Peppar efter smak.
Gör så här:
1. Under omrörning, blanda vatten, saltet och socket tills de är upplösta, lägg fisken i rimlagen.
2. Ta upp fisken efter 5 minuter och torka av.
3. Lägg Långan mitt i folie arket på 27 x 29 cm och hyvla över med smör samt riven västerbottenosten.
4. Avsluta med att krydda med pepparn och saltet efter smak.
5. Vik in kanterna och skapa ett paket. Gräddas i ugnen på 250 grader eller grillas tills inne temperaturen är 45 grader.
6. Tag av och låt den vila tills den uppnår 50–54 grader.
