Finska pinnar med pistage

Något mumsigt till fikan. #Baka #recept #fika


Ca 15 st.

Ingredienser:


1 msk mandelmjöl

1 msk pistage, mald

1 droppe Bittermandelarom

2 dl vetemjöl

½ dl strösocker

100 g smör, rumsvarmt

Dekoration:

1 äggvita

½ dl hackad mandel

½ dl hackad pistage


Gör så här:

1. För värm ugnen till 175 grader.

2. Blanda alla ingredienser i en matberedare till en fast deg.

3. Slå in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i en halvtimme.

4. Rulla kakdegen till fingertjocka längder på mjölat bakbord.

5. Lägg längderna tätt intill varandra.

6. Pensla med den lätt uppvispade äggvitan.

7. Strö på hackad mandel och pistage.

8. Skär längderna i 4 cm långa bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

9. Grädda finska pinnarna i ca 12 min eller tills de fått ljus brun färg i mitten av ugnen.

10.Ta ut och låt dem svalna.

11.Förvaras torrt och luftigt, gärna i en burk med lock.



Finska pinnar med pistage

2 visningar