
Finska pinnar med pistage
Något mumsigt till fikan. #Baka #recept #fika
Ca 15 st.
Ingredienser:
1 msk mandelmjöl
1 msk pistage, mald
1 droppe Bittermandelarom
2 dl vetemjöl
½ dl strösocker
100 g smör, rumsvarmt
Dekoration:
1 äggvita
½ dl hackad mandel
½ dl hackad pistage
Gör så här:
1. För värm ugnen till 175 grader.
2. Blanda alla ingredienser i en matberedare till en fast deg.
3. Slå in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i en halvtimme.
4. Rulla kakdegen till fingertjocka längder på mjölat bakbord.
5. Lägg längderna tätt intill varandra.
6. Pensla med den lätt uppvispade äggvitan.
7. Strö på hackad mandel och pistage.
8. Skär längderna i 4 cm långa bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
9. Grädda finska pinnarna i ca 12 min eller tills de fått ljus brun färg i mitten av ugnen.
10.Ta ut och låt dem svalna.
11.Förvaras torrt och luftigt, gärna i en burk med lock.
