Rabarber kompott med vit chokladpannacotta

Lite mer rabarber recept nu in för valborg. I morgon sjunger hela Sverige in våren som skall rasa ner för fjällen. Middagar skall planeras och även den lilla efterrätten skall till. I min familj så gillar vi att samlas runt mat och varje högtid säger vi nu skall det inte köpas en massa mat som skall in och ut. Sedan kör vi vårat eget koncept med ett resultat att mat åker in och ut. Hur är det för er?


Rabarber kompott med vit chokladpannacotta


4 personer


Vit chokladpannacotta:


2 gelatinblad

2 dl grädde

200g vit choklad


Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.

2. Vispa grädden (ej för hårt).

3. Smält den vita chokladen i en dubbelbottnad kastrull eller över ett vattenbad.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattenbadet och krama ur vattnet. smält de försiktigt i en kastrull under omrörning, låt svalna lite.

5. Rör ner gelatinet försiktigt ner i chokladblandningen.

6. Häll upp den vita chokladmoussen i glas 8 x 4 cm glas och ställ in den i kylen i ca 4 timma.


Rabarberkompott:


4 dl rabarber

1 dl socker

2 msk potatismjöl

4 msk vatten


Gör så här:

1. Koka upp rabarberna på medelhög värme tillsammans med socker och potatismjöl under omrörning, tills de har mjuknat.

2. Tillsätt 1 msk vatten åt gången tills kompotten är någorlunda lös, låt svalna.

3. Häll över kompotten i en matberedare och mixa den tills den är slät.

4. Fördela kompotten över den vita chokladpannacotta


#Mittkok #aretrunt #baka #hembakat



Rabarber kompott med vit chokladpannacotta

1 visning