
Rabarber långpanna kaka med mandelspån
Ytterligare ett tipps vad man kan göra av rabarberna hoppas att det smakar.
Rabarberkompott
Ingredienser:
4 dl frysta rabarber
1 dl socker
2 msk potatismjöl
Kakbotten:
2 dl mjöl
½ dl florsocker
½ krm salt
75 g kallt smör
Frangipane:
1 dl socker
2 dl mandel mjöl
4 st. ägg
1 droppe mandel extrakt
1 msk mjölk
75 g smör
Dekoration:
50g mandelspån
½ msk oliv olja

Gör så här:
1. Koka upp rabarberna tillsammans med sockret i en kastrull under omrörning tills det har mjuknat.
2. Häll över blandningen i en matberedare och mixa det till en puré.
3. Tillsätt potatismjölet i purén, låt svalna.
4. Botten: Blanda alla ingredienser i en matberedare tills det har uppnått en fast deg.
5. Tryck ut degen i 32 X 22 form.
6. Gräddas i mitten av ugnen på 190 grader i 18–20 min tills den har fått färg.
7. Frangipane: Vispa samman sockret, mandel mjölet och äggen till en porös smet.
8. Tillsätt mandel extraktet och mjölken.
9. Smält smöret i en kastrull.
10. Vispa sakta ner smöret i smeten.
11. Bred först ut kompotten jämt över den varma botten.
12. Fördela sedan frangipan smeten jämt över kompotten.
13. Ställ in i mitten av ugnen på 190 grader i 20 min.
14. Kakan är klar när tills en tandpetare in för i mitten av kakan kommer ut ren.
15. Rosta flarnen på medelhög värme med oliv oljan.
16. Flarna är klara när de har fått gyllen brun färg.
17. Häll över på ett hushållspapper och låt torka.
18. Fördela mandel flarnen jämt ut över kakan och skär upp i bitar klar för servering.